2013. március 29., péntek

Egyszerű csokis piskóta

Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 zacskó sütőpor
Elkészítése:
  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjéket néhány perc alatt kemény habbá verjük.
  3. A sárgájákat a cukorral fehéredésig keverjük. 
  4. Legvégül óvatosan hozzáadjuk a keményre vert fehérjehabhoz a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet és a cukorral elkevert sárgájákat, és fakanállal óvatosan simára keverjük. (Figyeljünk oda, hogy a tojáshabot ne törjük szét!!)
  5. Ha ez kész kivajazott és lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába öntjük, és ~35 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése