Egyszerű csokis piskóta
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 zacskó sütőpor
Elkészítése:
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A fehérjéket néhány perc alatt kemény habbá verjük.
- A sárgájákat a cukorral fehéredésig keverjük.
- Legvégül óvatosan hozzáadjuk a keményre vert
fehérjehabhoz a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet és a cukorral
elkevert sárgájákat, és fakanállal óvatosan simára keverjük. (Figyeljünk oda, hogy a tojáshabot ne törjük szét!!)
- Ha ez kész kivajazott és lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába öntjük, és ~35 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése