2013. március 29., péntek

Egyszerű piskóta

Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 zacskó sütőpor

Piskóta elkészítése:

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjéket néhány perc alatt kemény habbá verjük.
  3. A sárgájákat  a cukorral fehéredésig keverjük. 
  4. Legvégül óvatosan hozzáadjuk a keményre vert fehérjehabhoz a sütőporral elkevert lisztet és a cukorral elkevert sárgájákat, majd fakanállal simára keverjük óvatosan, úgy, hogy a tojáshab ne törjön szét.
  5. Ha ez kész kivajazott és lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába öntjük, és ~35 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése