Hozzávalók:
Piskóta:
Krém:
- 1200 ml tejszín
- 600 g cukor
- 320 g fehér csokoládé
Grillázs:
- 1 nagy marék mogyoró
- 2-3 evőkanál cukor
Krém:
- A tejszínt felforraljuk.
- Következő lépésként a cukrot elkezdjük felolvasztani egy nagy edényben (ez nagyon fontos, mert ha majd ráöntjük a tejszínt, akkor könnyen kifut), folyamatosan kevergetve.
- Ha teljesen felolvadt, akkor nagyon óvatosan és egészen kicsi részletekben hozzáöntjük a karamellhez a tejszínt.
- Simára keverjük, majd beletesszük a fehér csokoládét is, amivel szintén simára keverjük.
- Jól lehűtjük (vagy egy éjszakára tesszük hűtőbe vagy 1-2 órára a fagyasztóba, különben a tejszín nem fog felverődni).
- A kihűlt krémet először alacsony fokozaton habosítjuk robotgéppel, majd amikor elkezd fodrozódni akkor emelünk a fordulatszámon. Viszonylag kemény krémet kell a végére kapnunk, viszont arra nagyon oda kell figyelni, hogy ne verjük túl, mert kicsapódhat. (Én menet közben egy kis habtejszínnel higítottam a krémen, nekem túl tömény lett így)
- A mogyoró grillázshoz 2-3 evőkanál cukorból karamellt készítünk.
- A mogyorót felaprítjuk, és pár perc alatt megpirítjuk.
- Amikor teljesen felolvadt a cukor, akkor hozzáadjuk mogyorót.
- Én egy szilikonos sütőpapírral lefedett tálcára terítettem ki.
- Amikor teljesen kihűlt, robotgépben egészen apróra aprítom.
- A piskótát vízszintesen kettévágjuk.
- Megkenjük az alsó lapot krémmel, és szórunk rá egy kis grillázst.
- Rátesszük a tetejét, szépen elkenjük rajta a maradék krémet, majd a tetejét is megszórjuk grilllázzsal.
- Érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni, hogy jobban összeérjenek az ízek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése