- 1 evőkanál zselatin
- 6 evőkanál víz
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál margarin
- 600-700 g porcukor átszitálva
Elkészítés:
- A zselatint keverjük el a vízzel, vízgőz fölött melegítsük fel, mikor már feloldódott, de még nem forr (!), adjuk hozzá a margarint és a mézet. Kavarjuk homogénre.
- Öntsük az átszitált porcukorhoz, majd kezdjük el gyúrni. Ne törekedjünk arra a begyúráskor, hogy egyáltalán ne ragadjon, hagyhatjuk lágyra.
- Csomagoljuk fóliába, majd hagyjuk, hogy pihenjen 1 napot.
- Másnap, amikor elővettem, elég kemény volt, de olvasztott margarinnal bekentem a kezemet, így kezdtem el gyúrni, és máris kezdett összeállni.
- Kb 4-5 percig kell folyamatosan gyúrni, majd érezni lehet, hogy mikor jó az állaga.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése