2013. február 9., szombat

A tökéletes fondant

Hozzávalók:
  • 1 evőkanál zselatin
  • 6 evőkanál víz
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál margarin
  • 600-700 g porcukor átszitálva

Elkészítés:
  1. A zselatint keverjük el a vízzel, vízgőz fölött melegítsük fel, mikor már feloldódott, de még nem forr (!), adjuk hozzá a margarint és a mézet. Kavarjuk homogénre. 
  2. Öntsük az átszitált porcukorhoz, majd kezdjük el gyúrni. Ne törekedjünk arra a begyúráskor, hogy egyáltalán ne ragadjon, hagyhatjuk lágyra.
  3. Csomagoljuk fóliába,  majd hagyjuk, hogy pihenjen 1 napot.
  4. Másnap, amikor elővettem, elég kemény volt, de olvasztott margarinnal bekentem a kezemet, így kezdtem el gyúrni, és máris kezdett összeállni.
  5. Kb 4-5 percig kell folyamatosan gyúrni, majd érezni lehet, hogy mikor jó az állaga.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése