2013. február 23., szombat

Diós-rumos trüffel

Hozzávalók:
  • 2 dl habtejszín
  • 500 g fehércsoki
  • 150 g darált dió
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál rum
Elkészítés:
  1. 400 g fehércsokit apróra tördelünk, és a habtejszínt felforraljuk.
  2. A forró tejszínt ráöntjük a fehércsokira, és addig keverjük, amíg el nem olvad az összes csoki, sima nem lesz.
  3. Hozzádunk 100 g darált dió, a mézet, és a rumot.
  4. Hűtőbe tesszük, amíg ki nem hűl, majd apró gombócokat formálunk belőle.
  5. Visszatesszük a hűtőbe, hogy újra dermedjen, közben megolvasztjuk a fehércsokit. 
  6. Legvégül az egyik felét beleforgatjuk a maradék dióba, a másik felét pedig a fehércsokiba mártjuk.
  7. A végén egy kis étcsokival spinelhetjük. 
FONTOS, hogy ne a fehércsokit tegyük bele a felforralt habtejszínbe, hanem a tejszínt öntsük rá a fehércsokira. A fehércsoki elég érzékeny a hőre, a habtejszínes tálnak pedig forró az alja, így könnyen kicsapódhat a csokink!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése