Hozzávalók:
- 2 dl habtejszín
- 500 g fehércsoki
- 150 g darált dió
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál rum
Elkészítés:
- 400 g fehércsokit apróra tördelünk, és a habtejszínt felforraljuk.
- A forró tejszínt ráöntjük a fehércsokira, és addig keverjük, amíg el nem olvad az összes csoki, sima nem lesz.
- Hozzádunk 100 g darált dió, a mézet, és a rumot.
- Hűtőbe tesszük, amíg ki nem hűl, majd apró gombócokat formálunk belőle.
- Visszatesszük a hűtőbe, hogy újra dermedjen, közben megolvasztjuk a fehércsokit.
- Legvégül az egyik felét beleforgatjuk a maradék dióba, a másik felét pedig a fehércsokiba mártjuk.
- A végén egy kis étcsokival spinelhetjük.
FONTOS, hogy ne a fehércsokit tegyük bele a felforralt habtejszínbe, hanem a tejszínt öntsük rá a fehércsokira. A fehércsoki elég érzékeny a hőre, a habtejszínes tálnak pedig forró az alja, így könnyen kicsapódhat a csokink!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése