- 15 dkg marcipánmassza (lehetőleg fehér)
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg cukor
- 1 kávéskanál színtelen keserűmandulaarom
- 2 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 1/2 dl tej
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 175°C-ra, a muffintepsi horpadásait kibéleljük egy-egy papírkapszlival.
- A puha vajat a cukorral és a mandulaaromával habosra keverjük.
- Egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
- A reszelő nagy lyukú oldalán hozzáreszeljük a marcipánmasszát, és hozzáadjuk a reszelt citromhéjat is.
- A lisztet, a sütőport, a sót összevegyítjük, és három részletben beledolgozzuk a masszánkba.
- A végén jöhet bele a tej is.
- A tésztát arányosan elosztjuk a muffintepsiben, és 25 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése