2013. február 5., kedd

Csokirózsa lépésről lépésre




Hozzávalók:
  • 100 g csokihoz 30 g méz szükséges. Ez a mennyiség arányosan növelhető (csökkenteni már nem érdemes, hűtőben úgyis hetekig eláll). 

Elkészítés:
  1. A csokit vízfürdőn megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a mézet.
  2. Hagyjuk kicsit hűlni, amikor már langyos beletesszük egy uzsonnás zacskóba, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. Másnap már használhatjuk is. 

Rózsák készítése:
Figyelem! Nagyon kemény lesz a masszánk!
Csípjünk le belőle egy kicsit, és kezdjük el nyomkodni, így a test melegétől megpuhul.
Arra is figyeljünk oda, hogy ne melegedjen túl, mert akkor ragadni fog! (ha ez megtörténik, egyszerűen csak tegyük félre, amíg újra megkeményedik.)
  1. Első lépésként egy kúpot készítsünk el. Ez lesz a rózsánk alapja, erre kerülnek majd a szirmok! Minél hegyesebb a csúcsa, annál jobb.
  2. Ezek után elkezdhetjük a szirmokat gyártani. Egy borsószemnyi gombócot csípjünk le, majd abból formázzunk minél vékonyabb, gitárpengetőre hasonlító formát. Először ebből kettőre lesz szükségünk. 
  3. Ezeket egymással szemben simítsuk rá a "kúpunkra".
  4. Ha ez kész, újabb 3 szirmot készítünk - kicsit nagyobbakat mint az első kettő-, és ezeket is rátesszük a rózsánkra. 
  5. Kicsit kihajtjuk a szirmokat, hogy a végén szép, kinyílt rozsát kapjunk.
  6. Végül 5-6 sziromra lesz még szükségünk. Ezek lesznek a legnagyobbak. Ezeket is rátesszük a rózsára, jól összenyomkodjuk az aljánál majd hagyjuk megszilárdulni.
  7. Amikor kellőképpen megdermedt levágjuk az alját, és kész is az első rózsa:)
Ez a 4 rózsa (3 kicsi és egy nagy) 4 levéllel kb. 150 g csokiból készült, persze ez attól is függ, hogy mekkora csokrot szeretnénk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése