Hozzávalók
Piskótához:
- 5 tojás
- 15 dkg barnacukor
- 15 dkg liszt
- 5 dkg keményítő
- 1 teáskanál sütőpor
- 5 dl tejszín
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg barnacukor
- 2 csokor menta
- 8 lime
- 1,5 dl rum
- 1 csomag habfixáló
- 8 db zselatinlap
- A tojásokat a barnacukorral 7-8 perc alatt keményre verjük.
- A keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet beleforgatjuk.
- Sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük, és 180 fokon 25-30 percig sütjük.
Krém elkészítése:
- 3 lime héját lereszeljük, a belsejét kifilézzük.
- A menták leveleit lecsipegetjük, a bóbitákat félretesszük dekorációnak. A többi levelet apróra vágjuk.
- 5 dl tejszínt felverünk, majd a mascarponéval óvatosan összekeverjük.
- 8 lap zselatint vízbe áztatunk.
- A 25 dkg barnacukrot 5 lime levével összekeverjük, felmelegítjük, hogy felolvadjon a cukor.
- Levesszük a tűzről, és a kinyomkodott zselatinlapokat felolvasztjuk benne.
- Amikor kihűlt, hozzáadjuk az apróra vágott mentát és a lime reszelt héját, majd az egészet a mascarponés tejszínbe forgatjuk.
- Fél órát dermedni hagyjuk.
- Addig 2 lapba vágjuk a kihűlt piskótát, a rummal meglocsoljuk, és ezt is pihentetjük fél órát.
- A krémmel betöltjük a lapokat, a tetejét és az oldalát is bevonjuk, majd a mentabóbitákkal és a filézett lime gerezdekkel díszítjük.
- Még 1 órát pihentjük, majd tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése