2012. szeptember 15., szombat

Bódító mojito torta


Hozzávalók

 

Piskótához:
  • 5 tojás
  • 15 dkg barnacukor
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg keményítő
  • 1 teáskanál sütőpor 
Krémhez:
  • 5 dl tejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg barnacukor
  • 2 csokor menta
  • 8 lime
  • 1,5 dl rum
  • 1 csomag habfixáló
  • 8 db zselatinlap
Piskóta elkészítése: 


  1. A tojásokat a barnacukorral 7-8 perc alatt keményre verjük. 
  2. A keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet beleforgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük, és 180 fokon 25-30 percig sütjük.

Krém elkészítése: 

  1. 3 lime héját lereszeljük, a belsejét kifilézzük.
  2. A menták leveleit lecsipegetjük, a bóbitákat félretesszük dekorációnak. A többi levelet apróra vágjuk. 
  3. 5 dl tejszínt felverünk, majd a mascarponéval óvatosan összekeverjük.
  4. 8 lap zselatint vízbe áztatunk.
  5. A 25 dkg barnacukrot 5 lime levével összekeverjük, felmelegítjük, hogy felolvadjon a cukor. 
  6. Levesszük a tűzről, és a kinyomkodott zselatinlapokat felolvasztjuk benne.
  7. Amikor kihűlt, hozzáadjuk az apróra vágott mentát és a lime reszelt héját, majd az egészet a mascarponés tejszínbe forgatjuk.
  8. Fél órát dermedni hagyjuk. 
  9. Addig 2 lapba vágjuk a kihűlt piskótát, a rummal meglocsoljuk, és ezt is pihentetjük fél órát.
  10. A krémmel betöltjük a lapokat, a tetejét és az oldalát is bevonjuk, majd a mentabóbitákkal és a filézett lime gerezdekkel díszítjük. 
  11. Még 1 órát pihentjük, majd tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése