Piskótához:
- 7 tojás
- 7 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
- 4 narancs reszelt héja
- 1/2 vaníliarúd
Krémhez:
- 4 tojássárgája
- 4 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 vaníliarúd
- 3 evőkanál cukor
- 4 dl tej
- 600 ml tejszín
- 2 evőkanál zselatin por
- 1 dl víz
- 4 nagyméretű narancs
- folpack
Piskóta elkészítése:
- A tojások fehérjét egy csipet sóval és a fokozatosan hozzáadott 7 ek cukorral kemény habbá verem, majd egyenként hozzákeverem a tojások sárgájákat.
- Apránként belekeverek 7 ek lisztet.
- Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntöm a piskótamasszát.
- 180 fokos, előmelegített sütőben megsütöm (kb 60 perc).
- Ha kihűlt, vízszintesen kettészelem.
Krém elkészítése:
- 4 tojássárgáját csomómentesre keverek a kukoricakeményítővel, vanília kivonattal, cukorral és pár evőkanálnyi tejjel.
- Ha már csomómentes, hozzáadom a maradék tejet és egy habverővel folyamatosan keverve sűrűre főzöm, majd hagyom kihűlni.
- A hideg krémhez hozzákeverem az 1 dl vízben feloldott zselatint és a felvert tejszínt.
- A tortaforma peremét szétnyitom, egy nagy tálra teszem, és kibélelem műanyag fóliával.
- Az alját-oldalát kirakom hámozott narancsszeletekkel, majd bekenem a tejszínes krémmel.
- Belehelyezem a piskóta felét, újra krém következik és egy sor narancs szelet, majd újra krém, végül a piskóta másik fele.
- A sütit egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése