2012. szeptember 15., szombat

Tejszínes narancstorta

Hozzávalók

Piskótához:
  • 7 tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 4 narancs reszelt héja
  • 1/2 vaníliarúd
Krémhez:
  • 4 tojássárgája
  • 4 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 vaníliarúd
  • 3 evőkanál cukor
  • 4 dl tej
  • 600 ml tejszín
  • 2 evőkanál zselatin por
  • 1 dl víz
  • 4 nagyméretű narancs 
  • folpack
Piskóta elkészítése:
  1. A tojások fehérjét egy csipet sóval és a fokozatosan hozzáadott 7 ek cukorral kemény habbá verem, majd egyenként hozzákeverem a tojások sárgájákat. 
  2. Apránként belekeverek 7 ek lisztet.
  3. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntöm a piskótamasszát. 
  4. 180 fokos, előmelegített sütőben megsütöm (kb 60 perc). 
  5. Ha kihűlt, vízszintesen kettészelem.
Krém elkészítése:
  1. 4 tojássárgáját csomómentesre keverek a kukoricakeményítővel, vanília kivonattal, cukorral és pár evőkanálnyi tejjel. 
  2. Ha már csomómentes, hozzáadom a maradék tejet és egy habverővel folyamatosan keverve sűrűre főzöm, majd hagyom kihűlni. 
  3. A hideg krémhez hozzákeverem az 1 dl vízben feloldott zselatint és a felvert tejszínt.
  4. A tortaforma peremét szétnyitom, egy nagy tálra teszem, és kibélelem műanyag fóliával. 
  5. Az alját-oldalát kirakom hámozott narancsszeletekkel, majd bekenem a tejszínes krémmel.
  6. Belehelyezem a piskóta felét, újra krém következik és egy sor narancs szelet, majd újra krém, végül a piskóta másik fele.
  7. A sütit egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Másnap tortatányérra borítom, a fóliát óvatosan eltávolítom, és máris tálalható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése