Tésztához :
- 25 dkg túró
- 10 evőkanál olaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 2 tojás
- 40 dkg liszt
- 2 kávéskanál sütőpor
- 5 dkg ribizlilekvár (ízlés szerint másfajtával helyettesíthető)
- 50 dkg fehér szőlő
- 50 dkg piros szőlő
Tetejére :
- 1 nagy pohár tejföl
- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 1/2 rúd vanília (1 csomag vaníliás cukor)
- 5 dkg szeletelt mandula
- Összekeverjük a túrót az olajjal, a porcukorral, a tojással meg egy csipetnyi sóval, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és összeállítjuk a tésztát.
- Egy 30x40 cm-es tepsit kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk.
- A tésztát a tepsi méreténél kicsit nagyobbra nyújtjuk, így lesz egy kis pereme.
- Villával megszurkáljuk, majd megkenjünk a lekvárral.
- Megszórjuk a szőlővel.
- A tejfölt elkeverjük a cukorral, a vaníliarúd kikapargatott belsejével, és a tojásokkal.
- Ráöntjük a szőlőre, majd megszórjuk mandulával.
- 200 fokra előmelegített sütőben sütjük ~35 percig.
- Hagyjuk teljesen kihűlni, csak utána szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése