2012. szeptember 15., szombat

Szőlős lepény

Hozzávalók

Tésztához
:
  •  25 dkg túró
  • 10 evőkanál olaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 2 tojás
  • 40 dkg liszt
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 5 dkg ribizlilekvár (ízlés szerint másfajtával helyettesíthető)
  • 50 dkg fehér szőlő
  • 50 dkg piros szőlő

Tetejére
:
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 rúd vanília (1 csomag vaníliás cukor)
  • 5 dkg szeletelt mandula
Elkészítése:
  1. Összekeverjük a túrót az olajjal, a porcukorral, a tojással meg egy csipetnyi sóval, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és összeállítjuk a tésztát.
  2. Egy 30x40 cm-es tepsit kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk.
  3. A tésztát a tepsi méreténél kicsit nagyobbra nyújtjuk, így lesz egy kis pereme. 
  4. Villával megszurkáljuk, majd megkenjünk a lekvárral. 
  5. Megszórjuk a szőlővel.
  6. A tejfölt elkeverjük a cukorral, a vaníliarúd kikapargatott belsejével, és a tojásokkal. 
  7. Ráöntjük a szőlőre, majd megszórjuk mandulával. 
  8. 200 fokra előmelegített sütőben sütjük ~35 percig.
  9. Hagyjuk teljesen kihűlni, csak utána szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése