2012. szeptember 15., szombat

Egyszerű csokitorta




Hozzávalók:

Piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 zacskó sütőpor

Krémhez:
  • 3 dl tej
  • 3 púpos evőkanál liszt
  • 25 dkg margarin
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kakaópor (ízlés szerinte több vagy kevesebb)

Piskóta elkészítése:



  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjéket néhány perc alatt kemény habbá verjük.
  3. A sárgájákat a cukorral fehéredésig keverjük. 
  4. Legvégül óvatosan hozzáadjuk a keményre vert fehérjehabhoz a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet és a cukorral elkevert sárgájákat, és fakanállal óvatosan simára keverjük.
  5. Ha ez kész kivajazott és lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és ~35 perc alatt készre sütjük.

Krém elkészítése:



  1. A tejet a liszttel együtt folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg teljesen besűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A cukrot a langyos margarinnal habosra keverjük.
  3. Legvégül a lisztes tejet és a cukros margarint összekeverjük, és apránként hozzáadjuk a kakaóport. 


Miután a piskóta kihűlt félbevágjuk, megkenjük a krémmel, majd összeállítjuk a tortát, és a külsejét is bevonjuk. 
A közepébe a csokikrém helyett lehet különféle lekvárokat is kenni, ez kicsit változatosabbá teszi az ízvilágát a tortának.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése