Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 zacskó sütőpor
Krémhez:
- 3 dl tej
- 3 púpos evőkanál liszt
- 25 dkg margarin
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaópor (ízlés szerinte több vagy kevesebb)
Piskóta elkészítése:
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A fehérjéket néhány perc alatt kemény habbá verjük.
- A sárgájákat a cukorral fehéredésig keverjük.
- Legvégül óvatosan hozzáadjuk a keményre vert fehérjehabhoz a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet és a cukorral elkevert sárgájákat, és fakanállal óvatosan simára keverjük.
- Ha ez kész kivajazott és lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és ~35 perc alatt készre sütjük.
Krém elkészítése:
- A tejet a liszttel együtt folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg teljesen besűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni.
- A cukrot a langyos margarinnal habosra keverjük.
- Legvégül a lisztes tejet és a cukros margarint összekeverjük, és apránként hozzáadjuk a kakaóport.
Miután a piskóta kihűlt félbevágjuk, megkenjük a krémmel, majd összeállítjuk a tortát, és a külsejét is bevonjuk.
A közepébe a csokikrém helyett lehet különféle lekvárokat is kenni, ez kicsit változatosabbá teszi az ízvilágát a tortának.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése