Chilis-csokis csoda (sziruppal öntözött virággal)
Hozzávalók:
- 120 g keserű kakaópor
- 150 g vaj
- 50 g porcukor
- 300 g kristálycukor
- 120 g liszt vagy lisztérzékenyeknek ugyanennyi darált mandula vagy dió
- 6 tojás
- 1 dl olaj
- 1 rúd vanília belseje
- 1/2 teáskanál chilipor (kihagyható vagy ízlés adható hozzá több is)
Elkészítése:
- Kivajazunk, kilisztezünk egy közepes méretű sütőformát. Kerek tortaformánál 24 cm-est.
- Egy edénybe beletesszük a vajat, felolvasztjuk, majd belekeverjük a
kakaóport, a porcukrot. Teszünk hozzá kb. 2-3 evőkanál vizet és kis
lángon összeolvasztjuk. Jöhet a chili óvatosan adagolva. Kóstolgassuk
közben, akkor jó, ha nem érezzük kifejezetten az ízét, mert az majd a
sülés közben jön elő.
- Egy tálban géppel összekeverjük a lisztet, a kristálycukrot, a tojásokat, az olajat és a vaníliarúd belsejét.
- Ehhez hozzáadjuk a kakaós masszát, kézzel finoman homogénre keverjük, majd a tepsibe öntjük.
- 180 fokon előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
(Ez nem
olyan krémes - ragacsos fajta, mint a brownie-k általában - bár lehet
olyanra is sütni, ha előbb kivesszük a sütőből.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése