2012. október 22., hétfő

Chilis-csokis csoda (sziruppal öntözött virággal)

Hozzávalók:

  • 120 g keserű kakaópor
  • 150 g vaj 
  • 50 g porcukor
  • 300 g kristálycukor
  • 120 g liszt vagy lisztérzékenyeknek ugyanennyi darált mandula vagy dió
  • 6 tojás
  • 1 dl olaj 
  • 1 rúd vanília belseje
  • 1/2 teáskanál chilipor (kihagyható vagy ízlés adható hozzá több is)
Elkészítése:
  1. Kivajazunk, kilisztezünk egy közepes méretű sütőformát. Kerek tortaformánál 24 cm-est.
  2. Egy edénybe beletesszük a vajat, felolvasztjuk, majd belekeverjük a kakaóport, a porcukrot. Teszünk hozzá kb. 2-3 evőkanál vizet és kis lángon összeolvasztjuk. Jöhet a chili óvatosan adagolva. Kóstolgassuk közben, akkor jó, ha nem érezzük kifejezetten az ízét, mert az majd a sülés közben jön elő.
  3. Egy tálban géppel összekeverjük a lisztet, a kristálycukrot, a tojásokat, az olajat és a vaníliarúd belsejét.
  4. Ehhez hozzáadjuk a kakaós masszát, kézzel finoman homogénre keverjük, majd a tepsibe öntjük.
  5. 180 fokon előmelegített sütőben 30 percig sütjük. 
(Ez nem olyan krémes - ragacsos fajta, mint a brownie-k általában - bár lehet olyanra is sütni, ha előbb kivesszük a sütőből.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése