2012. október 22., hétfő

Narancsos máktorta mascarponekrémmel

Hozzávalók:
Tésztához:
  • vaj a tepsi kikenéséhez
  • 2 narancs reszelt héja
  • 5 dkg darált mák
  • 2 citrom reszelt héja
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • 17 dkg cukor
  • 3 tojás
Krémhez:
     
  • 2 evőkanál egész mák 
  • 1 narancs leve 
  • 1 narancs 
  • 1 teáskanál zselatin 
  • 3 evőkanál porcukor 
  • 1 evőkanál joghurt 
  • 25 dkg mascarpone

Tészta elkészítése:

  1. Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a joghurtot, a reszelt citrom- és narancshéjat. 
  2. A tésztát kettéosztjuk, felébe belekeverjük a darált mákot, majd mindkét részt váltakozva egy kivajazott-kilisztezett, 22 cm átmérőjű tortaformába töltjük. 
  3. 170 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt megsütjük.

Krém elkészítése:

  1. A krémhez a mascarponét a joghurttal és a porcukorral kikeverjük. 
  2. Kevés vízben lassú tűzön feloldjuk a zselatint, összekeverjük a narancs levével meg a reszelt héjával, és a krémhez adjuk. 
  3. Bekenjük vele a torta tetejét.
  4. Díszítésként narancsszeleteket tehetünk rá, és egész mákkal megszórhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése