Tésztához:
- vaj a tepsi kikenéséhez
- 2 narancs reszelt héja
- 5 dkg darált mák
- 2 citrom reszelt héja
- 1 pohár natúr joghurt
- 2 teáskanál sütőpor
- 25 dkg liszt
- 17 dkg cukor
- 3 tojás
- 2 evőkanál egész mák
- 1 narancs leve
- 1 narancs
- 1 teáskanál zselatin
- 3 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál joghurt
- 25 dkg mascarpone
Tészta elkészítése:
- Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a joghurtot, a reszelt citrom- és narancshéjat.
- A tésztát kettéosztjuk, felébe belekeverjük a darált mákot, majd mindkét részt váltakozva egy kivajazott-kilisztezett, 22 cm átmérőjű tortaformába töltjük.
- 170 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt megsütjük.
Krém elkészítése:
- A krémhez a mascarponét a joghurttal és a porcukorral kikeverjük.
- Kevés vízben lassú tűzön feloldjuk a zselatint, összekeverjük a narancs levével meg a reszelt héjával, és a krémhez adjuk.
- Bekenjük vele a torta tetejét.
- Díszítésként narancsszeleteket tehetünk rá, és egész mákkal megszórhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése