2012. október 22., hétfő

Sacher muffin

Hozzávalók:


  • 10 dkg tejcsoki
  • 15 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg baracklekvár
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1/2 kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet só

Elkészítése:
  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
  2. A csokoládét a vajjal együtt gőz felett összeolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. 
  3. A tojásokat és a cukrot habosra keverjük, majd fakanállal hozzádolgozzuk a vajas csokit, és a baracklekvárt: kész is az alapmassza.
  4. A liszthez teaszűrőn át hozzászitáljuk a kakaóport, a sütőport és a sót, majd az egészet az alapmasszához keverjük. 
  5. A tésztát arányosan elosztjuk a muffintepsi horpadásaiban, és 25 perc alatt megsütjük.
 Forrás: Stahl Judit: Gyors muffinok (2008.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése