Piskótához:
- 25 dkg liszt
- csipetnyi só
- 2 evőkanál kakaópor
- 12 dkg szobahőmérsékletű margarin
- 30 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 vanília rúd belseje
- 2, 4 dl kefir (az eredeti recept szerint 2,4 dl író szükséges, nekem ezt nem sikerült beszereznem, kefirrel is tökéletes lett)
- 2 evőkanál piros ételfesték
- 1 teáskanál ecet
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 250 g mascarpone
- 250 g natúr, tejszínes krémsajt
- 150 gramm porcukor
- 3 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
Piskóta elkészítése:
- A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliarúd belsejét, és simára keverjük.
- A lisztet a kakaóporral és a csipet sóval összekeverjük, és hozzáadjuk a cukros margarinhoz.
- A kefirben elkeverjük az ételfestéket, majd a lisztes masszához adjuk.
- Végül a szódabikarbónát felfuttatjuk az ecetbe, és a tésztához kavarjuk.
- 180°-on 25-30 percig sütjük.
Krém elkészítése:
- A habtejszínt keményre verjük a habfixálóval.
- A mascarponét a krémsajttal és a porcukorral simára keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a habtejszínt.
Érdekesség:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése