Egyszerű csokis perec
Hozzávalók
- 100 g vaj
- 100 g cukor
- 1 tojás
- 225 g liszt
- 20 g kakaó
Mázhoz:
Elkészítése
- A vajat és cukrot habosra keverjük, majd óvatosan belekeverjük a tojást.
- A lisztet és a kakaóport átszitáljuk, összekeverjük, és fokozatosan a vajas keverékbe dolgozzuk, amíg sima tésztát nem kapunk, végül kézzel is átgyúrjuk.
- 15 percre hűtőbe tesszük.
- a tésztát 30 adagra osztjuk, és kézzel kb. 10 cm hosszú, vékony rudakká nyújtjuk, amelyekből perecet formázunk. (A rudat kör alakúra hajtjuk, majd a végeit "B" formában megtekerjük.)
- Sűtőpapírral kibélelt sütőlemezre fektetjük őket, egymástól ujjnyi távolságra, nehogy összeragadjanak.
- Előmelegített sütőben 190 fokon 8-12 percig sütjük. (8 perc után még nyersnek tűnhet, de ha hagyjuk kihűlni megdermed; 12 perc után ropogósabb lesz.)
- A mázhoz vízfürdőben megolvasztjuk a vajat a csokival, néha megkeverjük.
- Amikor már sima masszát kaptunk a pereceket félig belemártjuk, a felesleges mázat hagyjuk lecsöpögni. Sütőpapírra tesszük száradni.
- A perecek másik felére porcukrot hintünk.
- Teával tálaljuk:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése