2012. október 26., péntek

Egyszerű csokis perec

Hozzávalók

  • 100 g vaj
  • 100 g cukor
  • 1 tojás
  • 225 g liszt
  • 20 g kakaó
Mázhoz:
  • 20 g vaj
  • 100 g étcsoki
  • porcukor a tetejére
 Elkészítése



  1. A vajat és cukrot habosra keverjük, majd óvatosan belekeverjük a tojást.
  2. A lisztet és a kakaóport átszitáljuk, összekeverjük, és fokozatosan a vajas keverékbe dolgozzuk, amíg sima tésztát nem kapunk, végül kézzel is átgyúrjuk. 
  3. 15 percre hűtőbe tesszük.
  4. a tésztát 30 adagra osztjuk, és kézzel kb. 10 cm hosszú, vékony rudakká nyújtjuk, amelyekből perecet formázunk. (A rudat kör alakúra hajtjuk, majd a végeit "B" formában megtekerjük.)
  5. Sűtőpapírral kibélelt sütőlemezre fektetjük őket, egymástól ujjnyi távolságra, nehogy összeragadjanak. 
  6. Előmelegített sütőben 190 fokon 8-12 percig sütjük. (8 perc után még nyersnek tűnhet, de ha hagyjuk kihűlni megdermed; 12 perc után ropogósabb lesz.)
  7. A mázhoz vízfürdőben megolvasztjuk a vajat a csokival, néha megkeverjük. 
  8. Amikor már sima masszát kaptunk a pereceket félig belemártjuk, a felesleges mázat hagyjuk lecsöpögni. Sütőpapírra tesszük száradni.
  9. A perecek másik felére porcukrot hintünk. 
  10. Teával tálaljuk:)
 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése