2012. október 22., hétfő

Illatos töltött kenyér

Hozzávalók:
  • 80 dkg liszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 3 főtt tojás
  • 10 dkg szeletelt sonka
  • 5 dkg aszalt paradicsom
  • 10-10 szem magozott zöld és fekete olajbogyó
  • 20 dkg reszelt sajt (trappista, cheddar, parmezán, vagy vegyesen)
  • 2 evőkanál bazsalikomlevél
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:

     
  1. A lisztből, az élesztőből, a cukorból meg a sóból kb. 3 dl langyos vízzel egy keverőtálban sima tésztát készítünk. Jól kidolgozzuk, megdagasztjuk, beszórjuk liszttel, és letakarva egy órán át meleg helyen pihentetjük. 
  2. Közben megtisztítjuk és felszeleteljük a tojásokat, a paradicsomot lecsöpögtetjük és csíkokra vágjuk. 
  3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. 
  4. A tésztát mégegyszer átgyúrjuk, majd vékonyan belisztezett deszkán kb. 20x50 cm-es téglalappá nyújtjuk. 
  5. Rárakjuk a sonkaszeleteket és a tojásokat úgy, hogy a tészta széle üresen maradjon 3-4 cm-es sávban. 
  6. Rászórjuk a sajtot, a paradicsomcsíkokat, az olajbogyót meg a durvára vágott bazsalikomot, és borssal fűszerezzük. 
  7. A tészta széleit ráhajtjuk a töltelékre, bekenjük olívaolajjal, és jól rányomokodjuk.
  8. Koszorút formázunk belőle, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. (Így olyan lesz a kenyerünk, mint a legelső képen. Viszont ha a tésztánkat 2 egyenlő részre osztjuk, úgy töltjük meg, és a széleit csak enyhén nyomkodjuk rá, akkor az utolsó képen látható kenyeret fogjuk végeredményül megkapni.)
  9. 15 percig meleg helyen kelesztjük, majd 35-40 percig sütjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése