Illatos töltött kenyér
Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 1 csomag szárított élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál só
- 3 főtt tojás
- 10 dkg szeletelt sonka
- 5 dkg aszalt paradicsom
- 10-10 szem magozott zöld és fekete olajbogyó
- 20 dkg reszelt sajt (trappista, cheddar, parmezán, vagy vegyesen)
- 2 evőkanál bazsalikomlevél
- őrölt bors
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
- A lisztből, az élesztőből, a cukorból meg a sóból kb. 3 dl langyos vízzel egy keverőtálban sima tésztát készítünk. Jól kidolgozzuk, megdagasztjuk, beszórjuk liszttel, és letakarva egy órán át meleg helyen pihentetjük.
- Közben megtisztítjuk és felszeleteljük a tojásokat, a paradicsomot lecsöpögtetjük és csíkokra vágjuk.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A tésztát mégegyszer átgyúrjuk, majd vékonyan belisztezett deszkán kb. 20x50 cm-es téglalappá nyújtjuk.
- Rárakjuk a sonkaszeleteket és a tojásokat úgy, hogy a tészta széle üresen maradjon 3-4 cm-es sávban.
- Rászórjuk a sajtot, a paradicsomcsíkokat, az olajbogyót meg a durvára vágott bazsalikomot, és borssal fűszerezzük.
- A tészta széleit ráhajtjuk a töltelékre, bekenjük olívaolajjal, és jól rányomokodjuk.
- Koszorút formázunk belőle, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. (Így olyan lesz a kenyerünk, mint a legelső képen. Viszont ha a tésztánkat 2 egyenlő részre osztjuk, úgy töltjük meg, és a széleit csak enyhén nyomkodjuk rá, akkor az utolsó képen látható kenyeret fogjuk végeredményül megkapni.)
- 15 percig meleg helyen kelesztjük, majd 35-40 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése