Hozzávalók:
- 2 tojás
- 8 dkg cukor
- 4 dkg liszt
- 3 dkg étkezési keményítő
- 3 teáskanál kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
Krémhez:
Fehércsokis krémhez:
- 12 g színtelen zselatin
- 15 dkg fehér csokoládé
- 2 dl tejszín
- 2 tojás
- 4 dkg cukor
- 4 dkg cukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg tejcsokoládé
- 2 dl tejszín
- 4 tojássárga
- 2 tojásfehérje
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 4 dl habtejszín
- 5 dkg fehércsoki
Elkészítés:
Piskóta elkészítése:
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A fehérjét 3 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verjük, miközben beleszórjunk a cukrot.
- Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, majd beleszitáljuk a keményítővel, kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet.
- Egy 26 cm átmérőjű sütőformát kibélelünk sütőpapírral, és a tésztát belesimítjuk. Előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük. (légkeveréssel nem szabad sütni ezt a fajta tésztát, mert nem lesz jó!) Ha a tészta megsült, a formában hagyjuk kihűlni.
- A zselatint langyos vízbe tesszük. Felmelegítjük, és addig kevergetjük, amíg teljesen feloldódik, majd hagyjuk kihűlni.
- A fehércsokit és a tejcsokit az étcsokival vízfürdőn megolvasztjuk.
- Felverünk 2 dl tejszínt.
- Egy másik tálban felverünk 2 tojásfehérjét.
- Egy harmadik tálban 4 tojássárgát kikeverjük a cukorral, és belevegyítjük a megolvasztott ét- és tejcsokoládét.
- Hozzáadjuk a felvert tejszínhabot és a 2 tojásfehérjéből vert kemény habot.
- A krémet a hűtőbe tesszük.
- A tejszínt felverjük.
- Kikeverünk 2 tojássárgát, a cukrot és a vaníliás cukrot.
- A zselatint meglangyosítjuk és összekeverjük a fehér csokoládéval, majd beledolgozzuk a tojáskrémet és a tejszínhabot.
- Felverünk 2 tojásfehérjét, és azt is a krémhez keverjük.
- A krémet hűtőbe tesszük.
- Külön-külön megolvasztjuk az étcsokit és a fehércsokit.
- A tejszínből kemény habot verünk.
- A tejszín negyedét hozzákeverjük az étcsokihoz.
- A tortalap köré karimát pattintunk, és rákenjük a tejszínes étcsokit.
- Rákenjük a tortára a fehércsokis krémet, majd a tejcsokis krémet.
- A tejcsokis krémre az olvasztott fehércsokiból egy spirált csorgatunk, majd egy tűvel kihúzkodjuk sugár irányban, így belülről kifelé haladva megkaphatjuk a mintát.
- Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap a tejszínhabbal körbe díszítjük habzsák segítségével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése