2012. november 18., vasárnap

3 csokis tarka torta

Hozzávalók:


Piskótához:
  • 2 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 4 dkg liszt
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • 3 teáskanál kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor


Krémhez:

Fehércsokis krémhez:
  • 12 g színtelen zselatin
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 2 dl tejszín
  • 2 tojás
  • 4 dkg cukor
Tejcsokis krémhez:
  • 4 dkg cukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 2 dl tejszín
  • 4 tojássárga
  • 2 tojásfehérje
  • 1 csomag vaníliás cukor
Díszítéshez, összeállításhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 4 dl habtejszín
  • 5 dkg fehércsoki


Elkészítés:

Piskóta elkészítése:

  1. A tojásokat szétválasztjuk. 
  2. A fehérjét 3 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verjük, miközben beleszórjunk a cukrot.
  3. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, majd beleszitáljuk a keményítővel, kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet. 
  4. Egy 26 cm átmérőjű sütőformát kibélelünk sütőpapírral, és a tésztát belesimítjuk. Előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük. (légkeveréssel nem szabad sütni ezt a fajta tésztát, mert nem lesz jó!) Ha a tészta megsült, a formában hagyjuk kihűlni.
Krém elkészítése:
  1. A zselatint langyos vízbe tesszük. Felmelegítjük, és addig kevergetjük, amíg teljesen feloldódik, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A fehércsokit és a tejcsokit az étcsokival vízfürdőn megolvasztjuk.
Tejcsokis krém:
  1. Felverünk 2 dl tejszínt. 
  2. Egy másik tálban felverünk 2 tojásfehérjét. 
  3. Egy harmadik tálban 4 tojássárgát kikeverjük a cukorral, és belevegyítjük a megolvasztott ét- és tejcsokoládét. 
  4. Hozzáadjuk a felvert tejszínhabot és a 2 tojásfehérjéből vert kemény habot. 
  5. A krémet a hűtőbe tesszük.
Fehér csokoládés krém: 
  1. A tejszínt felverjük.
  2. Kikeverünk 2 tojássárgát, a cukrot és a vaníliás cukrot. 
  3. A zselatint meglangyosítjuk és összekeverjük a fehér csokoládéval, majd beledolgozzuk a tojáskrémet és a tejszínhabot. 
  4. Felverünk 2 tojásfehérjét, és azt is a krémhez keverjük. 
  5. A krémet hűtőbe tesszük.
Összeállítás, díszítés:
  1. Külön-külön megolvasztjuk az étcsokit és a fehércsokit. 
  2. A tejszínből kemény habot verünk. 
  3. A tejszín negyedét hozzákeverjük az étcsokihoz.
  4. A tortalap köré karimát pattintunk, és rákenjük a tejszínes étcsokit.
  5. Rákenjük a tortára a fehércsokis krémet, majd a tejcsokis krémet. 
  6. A tejcsokis krémre az olvasztott fehércsokiból egy spirált csorgatunk, majd egy tűvel kihúzkodjuk sugár irányban, így belülről kifelé haladva megkaphatjuk a mintát. 
  7. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap a tejszínhabbal körbe díszítjük habzsák segítségével.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése