Piskótákhoz:
- 9 tojás
- 9 csapott evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaó
- sütőpor
- 100 g étcsoki
- 25 g vaj
- 1 dl tejszín
- 250 g gesztenyepüré
- 2 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál étkezési zselatin
- 1 evőkanál rum
- 4 dl tejszín
- 1 dl tej
- 3 dl tejszín (elég 2 is)
- 1 zacskó habfixáló
- 60 g étcsoki
- 250 g gesztenyepüré
- 2-3 evőkanál rum
- kb 40 g étcsoki
Elkészítés:
Piskóták:
- 3 tojásból csinálunk egy könnyű felvert piskótát:
- A tojás sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük.
- A fehérjét csipet sóval keményre verjük (vigyázzunk, hogy ne verjük túl, mert akkor törni fog!!).
- A lisztet a sütőporral együtt átszitáljuk.
- Fakanállal óvatosan összeforgatjuk a sütőporos lisztet, a tojásfehérjét és a tojássárgáját.
- 30x28 centis tepsiben 180 fokon sütjük.
- Ha kész, ezt félbevágjuk, így kapunk két 15x28-as piskótát.
- A maradék 6 tojásból csinálunk egy másik piskótát, azzal a különbséggel, hogy egy evőkanál lisztet egy evőkanál kakaóporral helyettesítünk.
- Ezt egy kapcsos tortaformában készre sütjük, majd ha kihűlt vízszintesen félbevágjuk.
Csokikrém:
- Vízfürdőn felolvasztjuk a csokit a vajjal.
- Amikor kihűlt, krémesre keverjük a habtejszínnel.
A kész piskótákat megtöltjük a csokikrémmel, majd feltekerjük.
Gesztenyés töltelék:
- A habtejszínt keményre verjük.
- A tejben feloldjuk az étkezési zselatint, majd lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett felmelegítjük (NEM forraljuk!).
- A gesztenyepürét összetörjük, hozzáadjuk a rumot és a porcukrot.
- Legvégül összekeverjük a habtejszínt, a gesztenyét és a tejet. 4
- A gesztenyepürét összetörjük, és a rummal összekeverjük.
- Szíveket formálunk belőle.
- A csokit vízfürdőn megolvasztjuk.
- A gesztenye szíveket csokiba mártjuk, majd hagyjuk megdermedni.
- Ha nem akarunk a szívekkel sok időt eltölteni, csinálhatunk egyszerű golyókat is.
Torta összeállítása:
- A kapcsos tortaformánk aljába belefektetjük az egyik csokis piskótánkat.
- A feltekert töltött piskótákat a piskóta kerületére fektetjük.
- Majd megtöltjük a gesztenyekrémmel.
- Ráfektetjük a másik csokis piskótánkat, ezt kicsit rányomkodjuk, így jobban össze fog állni.
- 6-8 órát, vagy egy éjszakát hűtőben hagyjuk megdermedni, és összeérni.
- Amikor kivettük a hűtőből a díszítéshez félretett habtejszínt keményre verjük a habfixálóval, majd ezzel bekenjünk a torta oldalát és tetejét.
- Gesztenyeszívekkel díszítjük, illetve ízlés szerint csokireszelékkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése