- 1 narancs
- 30 kisebb szem szilva
- 120 g margarin
- 50 g hámozott mogyoró
- 120 g finomliszt
- 100 g porcukor
- 1 rúd vanília
- 1 kávéskanál fahéj
- csipet só
- 4 tojás
- szilvapálinka
- 35 szem hámozott mandula
- 50 g tejcsoki
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A narancsot forró víz alatt megmossuk, majd a héját lereszeljük.
- A szilvákat megmossuk, majd kimagozzuk.
- A margarint felolvasztjuk
- Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, megkenjük olvasztott margarinnal, és magházukkal lefelé sűrűn kirakjuk felezett szilvaszeletekkel.
- A maradék szilvát gerezdekre vágjuk.
- A mogyorót megdaráljuk, majd összekeverjük a liszttel és a fahéjjal.
- A porcukrot, a vaníliarúd kikapart belsejét, a sót és a tojásokat fehéredésig habosra keverjük.
- Beleszórjuk a narancshéjat, apránként a mogyorós lisztet, a meglangyosított margarint és a pálinkát.
- A szilva tetejére öntjük a masszánkat, majd a maradék szilvagerezdet belenyomkodjuk.
- A sütő közepén 35-40 perc alatt készre sütjük.
- Amíg sül a torta megolvasztjuk a tejcsokit, és a hámozott mandulákat bevonjuk vele.
- Kivesszük a sütőből, 5 percig a formában pihentetjük, a tetejét megszórjuk porcukorral.
- Ráteszünk egy méreténél valamennyivel nagyobb tálat, majd egy határozott mozdulattal megfordítjuk.
- Azonnal leemeljük a tetejéről (ami eredetileg az alja volt) a fém tortalapot és a sütőpapírt.
- A szilvák üregébe nyomkodjuk a csokis mandulát, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése