2012. november 24., szombat

Borított szilvás süti csokis mandulával

Hozzávalók:

  • 1 narancs
  • 30 kisebb szem szilva
  • 120 g margarin
  • 50 g hámozott mogyoró
  • 120 g finomliszt
  • 100 g porcukor
  • 1 rúd vanília
  • 1 kávéskanál fahéj
  • csipet só
  • 4 tojás
  • szilvapálinka
  • 35 szem hámozott mandula
  • 50 g tejcsoki

Elkészítés:
  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A narancsot forró víz alatt megmossuk, majd a héját lereszeljük.
  3. A szilvákat megmossuk, majd kimagozzuk.
  4. A margarint felolvasztjuk
  5. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, megkenjük olvasztott margarinnal, és magházukkal lefelé sűrűn kirakjuk felezett szilvaszeletekkel.
  6. A maradék szilvát gerezdekre vágjuk.
  7. A mogyorót megdaráljuk, majd összekeverjük a liszttel és a fahéjjal.
  8. A porcukrot, a vaníliarúd kikapart belsejét, a sót és a tojásokat fehéredésig habosra keverjük.
  9. Beleszórjuk a narancshéjat, apránként a mogyorós lisztet, a meglangyosított margarint és a pálinkát.
  10. A szilva tetejére öntjük a masszánkat, majd a maradék szilvagerezdet belenyomkodjuk. 
  11. A sütő közepén 35-40 perc alatt készre sütjük.
  12. Amíg sül a torta megolvasztjuk a tejcsokit, és a hámozott mandulákat bevonjuk vele.
  13. Kivesszük a sütőből, 5 percig a formában pihentetjük, a tetejét megszórjuk porcukorral. 
  14. Ráteszünk egy méreténél valamennyivel nagyobb tálat, majd egy határozott mozdulattal megfordítjuk. 
  15. Azonnal leemeljük a tetejéről (ami eredetileg az alja volt)  a fém tortalapot és a sütőpapírt. 
  16. A szilvák üregébe nyomkodjuk a csokis mandulát, és hagyjuk teljesen kihűlni. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése