Piskótához:
- 4 tojás
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 4 csapott evőkanál cukor
- sütőpor
- nutella
- 250 g gesztenyepüré
- 2 evőkanál porcukor
- 1 csomag zselatin
- 2 csomag habfixáló
- 1 evőkanál rum
- 4 dl tejszín
- 1 dl tej
Piskóta:
- A tojás sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük.
- A fehérjét csipet sóval keményre verjük (vigyázzunk, hogy ne verjük túl, mert akkor törni fog!!).
- A lisztet a kakaóporral és a sütőporral együtt átszitáljuk.
- Fakanállal óvatosan összeforgatjuk a sütőporos lisztet, a tojásfehérjét és a tojássárgáját.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd 180 fokon készre sütjük.
- Amikor kész azonnal megkenjük nutellával, és feltekerjük.
- Ha kihűlt, fél centis darabokra vágjuk.
- A habtejszínt a habfixálóval keményre verjük.
- A tejben feloldjuk az zselatint, majd lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett felmelegítjük (NEM forraljuk!).
- A gesztenyepürét összetörjük, hozzáadjuk a rumot és a porcukrot.
- Legvégül összekeverjük a habtejszínt, a gesztenyét és a tejet.
- Egy nagy tálat kibélelünk és a piskótatekercsekkel.
- Ráöntjük a gesztenyekrémet, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése