2012. november 14., szerda

Csokis-gesztenyés "charlotte"

Hozzávalók

Piskótához:
  • 4 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 4 csapott evőkanál cukor
  • sütőpor
  • nutella
Töltelékhez:
  • 250 g gesztenyepüré
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag zselatin
  • 2 csomag habfixáló
  • 1 evőkanál rum
  • 4 dl tejszín
  • 1 dl tej
Elkészítés

Piskóta:
  1. A tojás sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük.
  2. A fehérjét csipet sóval keményre verjük (vigyázzunk, hogy ne verjük túl, mert akkor törni fog!!).
  3. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral együtt átszitáljuk.
  4. Fakanállal óvatosan összeforgatjuk a sütőporos lisztet, a tojásfehérjét és a tojássárgáját. 
  5. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd 180 fokon készre sütjük. 
  6. Amikor kész azonnal megkenjük nutellával, és feltekerjük.
  7. Ha kihűlt, fél centis darabokra vágjuk.
Töltelék:
  1. A habtejszínt a habfixálóval keményre verjük.
  2. A tejben feloldjuk az zselatint, majd lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett felmelegítjük (NEM forraljuk!).
  3. A gesztenyepürét összetörjük, hozzáadjuk a rumot és a porcukrot. 
  4. Legvégül összekeverjük a habtejszínt, a gesztenyét és a tejet. 
Összeállítás:
  1. Egy nagy tálat kibélelünk és a piskótatekercsekkel.
  2. Ráöntjük a gesztenyekrémet, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése