2012. november 29., csütörtök

Kakaós-meggyes muffin

Hozzávalók:
  • 250 g liszt
  • 50 g kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 50 g vaj
  • 1 tojás
  • 250 g cukor
  • 250 ml tej
  • 12 db meggy

Elkészítés:

  1. A vajat a cukorral krémesre keverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojást.
  3. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport.
  4. Majd a tejet is hozzáadjuk, és csomómentesre keverjük.
  5. A muffintepsi 12 horpadását megtöltjük, és mindegyikbe egy-egy szem meggyet teszünk.
  6. 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
Díszítésnek csinálhatunk egy vajas krémet, porcukorral és meggylével. Ezt habzsákkal a tetejére nyomjuk, majd még 12 szem meggyel, vagy ízlés szerint mással díszítjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése